Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

MADRID

Podnaslov:
Madrid zrakoplovom iz Splita
Datum polaska:
20.06.2024. - 24.06.2024.

Program


1. dan, četvrtak 20.06.2024. SPLIT - MADRID
Okupljanje  grupe u zračnoj luci u Splitu u 9:10 sati kod šaltera informacija. Upoznavanje sa voditeljem putovanja i prijava na let za Madrid u 11,10 sati. Slijetanje u zračnu luku u Madridu u 14,10 sati. Ukrcaj u autobus te panoramski razgled kraljevskog grada: avenija Gran Via i Castellana, trgovi Plaza de Espana, Puerta del Sol, Atocha, fontane Neptuno i Cibeles, Plaza de Castilla, Casa de Campo, Park Retiro pored čuvenog stadiona nogometnog kluba Real Madrid Santiago Bernabeu. Prijava i smještaj u hotel. Kraći odmor. U pratnji voditelja putovanja odlazak u šetnju gradskim središtem: Plaza Espana, Plaza Oriente, poznata tržnica Mercado de San Miguel, Plaza Mayor,... Slobodno vrijeme za posjete predivnim malim trgovima s terasama kafića na kojima možete kušati popularno piće sangria, uz sendvič „bocadillo“, ili tradicionalna jela poput paelle, gazpacha, tortille... Preporučujemo odlazak na večeru u neki od odličnih restorana u gradu koji je pravi „kulinarski raj“, s najviše restorana i barova po glavi stanovnika. Povratak u hotel javnim gradskim prijevozom. Noćenje.
2. dan petak 21.06.2024. MADRID
Doručak. U pratnji voditelja putovanja odlazak javnim gradskim prijevozom u pješački razgled Madrida. Grad se ponosi svojim „zlatim trokutom umjestnosti“ koji se sastoji od tri renomirana madridska muzeja: Museo del Prado, Reina Sofia i Thyssen-Bornemisza, a koji su dom najvrjednijih svjetskih umjetničkih kolekcija. U Pradu se nalazi zbirka djela slavnih španjoslkih umjetnika: Velazquez, Goya, Zurbarana, Sofia posjeduje kolekciju djela velikih umjetnika 20. stoljeća: Miro, Dali, Picasso čija se znamenita „Guernica“ nalazi upravo ovdje. Privatna kolekcija baruna Thysenn-Bornemisza u muzeju sadrži bogatu kolekciju najslavnijih europskih i američkih umjetnika koji su djelovali od 13. – 20. stoljeća od kojih su najpoznatiji Van Eyck, Dürero, Caravaggio i Rubens. Odlazak do Kraljevske palače, jedne od glavnih atrakcija grada, službene kraljevske rezidencije u kojoj nitko ne živi i koja se koristi isključivo za državne ceremonije. Kraljevska palača datira iz 18. stoljeća, ali zapravo se nalazi na mjestu starog madridskog Alcázara, srednjovjekovne utvrde pretvorene u palaču koju je Filip II 1561. godine učinio službenom rezidencijom španjolskih kraljeva. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjet palači, muzejima, kupovinu, šetnju gradom. Noćenje.
3. dan, subota 22.06.2024. MADRID – TOLEDO – MADRID
Doručak. Ukrcaj u autobus i vožnja do Toleda, drevnog grada – muzeja pod UNESCO zaštitom. Gradom dominira Alcazar, tvrđava s tornjevima i Katedrala koja je druga katedrala po veličini u Španjolskoj, odmah nakon one u Sevilli, a u njoj se nalaze djela velikih umjetnika Goye i Il Greca. Grad je sačuvao znatan dio svoje kulturno – povijesne graditeljske baštine. Osvajali su ga i nastanjivali kršćani, muslimani i židovi te se stoga Toledo naziva i Svetim gradom. Sve religije su živjele mirnim suživotom i sačuvale svoje crkve, sinagoge i džamije. Šetnja do impozantnih gradskih vrata Puerta Nueva de Bisagra te razgled povijesne jezgre: katedrala, Samostan i crkva Juan de los Reyes, Alcazar, crkva sv. Tome, sinagoga Santa Maria La Blancha,... Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Ukrcaj u autobus i povratak u Madrid.  Slobodno vrijeme za posjet nekom od mnogobrojnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan, nedjelja 23.06.2024. MADRID – EL ESCORIAL – SEGOVIA – MADRID
Doručak. Po želji grupe odlazak autobusom do impresivnog El Escoriala, kraljevskog samostana, palače i grobnice iz 16. stoljeća koji je dizajniran kao simbol snage i moći španjolske monarhije tijekom španjolskog zlatnog doba. Monumentalnu građevinu na UNESCO listi svjetske baštine, koja se ubraja u najznačajnije umjetničke građevine svijeta, dao je u 16.st. izgraditi kralj Filip II. Nakon rzgleda nastavak vožnje do Segovije, nekadašnjeg plemićkog grada i kraljevske rezidencije. Grad je poznat po veličanstvenom antičkom Akvaduktu, kojeg je prije 2.000 g. dao izgraditi rimski imperator Augustus. Razgled povijesne jezgre u pratnji lokalnog vodiča: Plaza Mayor, gotička katedrala iz 16 stoljeća, slikoviti dvorac El Alcazar koji je bio inspiracija Walt Disneyu za izradu dvorca u bajci „Pepeljuga“. Povratak u Madrid. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.
5. dan, ponedjeljak 24.06.2024. MADRID - SPLIT
Doručak. Pohrana prtljage i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za osobne programe u gradu. U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe u hotelu, preuzimanje prtljage i transfer do zračne luke. Prijava na let za Split u 15,55 sati. Dolazak u splitsku zračnu luku u 18,35 sati.
 

 

Cijena

Cijena (opširnije):
20 – 24 putnika – 895,00
15 – 19 putnika – 950,00 €
(cijena promjenjiva stavka – ovisna o cijeni avio karte)

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • izlet  u Toledo  – 75,00 € po osobi, izlet uključuje: prijevoz autobusom, voditelja putovanja, lokalnog vodiča, ulaznice i razglede prema programu (prijave u agenciji, min. 15 prijavljenih putnika, plaćanje na licu mjesta)
 • izlet  Segovia & El Escorial  – 80,00 € po osobi, izlet uključuje: prijevoz autobusom, voditelja putovanja, lokalnog vodiča u El Escorialu, ulaznice i razglede prema programu (prijave u agenciji, min.15 prijavljenih putnika, plaćanje na licu mjesta)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 315,00 €
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgleda
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte javnog gradskog prijevoza i sl.)
 • osiguranje od otkaza putovanja - cca 3,2%-3,7% ugovorne cijene , moguće zaključiti samo pri rezervaciji
 • putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu - moguće zaključiti samo pri rezervaciji

Napomene

Napomene:
Otplata paket - aranžmana:
 • gotovinom, Internet bankarstvom, kartično (do 6 rata za kartično plaćanje karticama Maestro, MasterCard, VISA, American Express, Diners) - uplata akontacije u iznosu od  380,00 € pri potpisu ugovora, a ostatak iznosa najkasnije do 21 dana prije putovanja
 • mogućnost kartičnog plaćanja do 6 rata bez osobnog dolaska u agenciju (slanje linka za plaćanje e-mailom preko Corvus Pay-a) – samo za PBZ kartice (Visa, Maestro, MasterCard) i Diners kartice
Paket putnog oiguranja: Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Dobro je znati:
 • Prijevoznik: Iberia (vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni)
 • U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske nalazi se u Madridu, na adresi Calle Claudio Coello 78/2, 28001 Madrid. Kontakt podaci: tel: 0034 91 577 6881, 577 6901, email: madrid@mvep.hr
Napomene:
 • Agencija može otkazati putovanje i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 6 dana prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 15
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Navedene cijene izleta i ulaznica su informativnog karaktera.
 • Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja
 • Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a


Sastavni dio ovog programa su OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA AUTOTRANS d.d. dostupni na: https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja
Izvor fotografija: shutterstock.com


 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 5 dana
 • Datum polaska: 20.06.2024. - 24.06.2024.
Polazak
 • iz Dalmacije
Cijena
 • Cijena od: €895,00

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Split – Madrid – Split, uključen 1 komad ručne prtljage do max.10 kg (max.dimenzija 56cm x 20cm x 45 cm) i 1 komad predane prtljage do max. 23 kg
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • transfer autobusom ZL– hotel / hotel - ZL
 • smještaj u hotelu 3* na bazi noćenja s doručkom
 • voditelja putovanja 
 • troškove organizacije putovanja, osiguranje od odgovornosti, jamčevno osiguranje
Copyright © 2018 Autotrans d.d. Sva prava pridržana. Autotrans d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.