SICILIJA

Podnaslov:
BARI - CATANIA - SIRACUSA - ETNA - AGRIGENTO - MONREALE - PALERMO
Datum polaska:
13.05.-21.05.2024.

Program

1.dan, 13.05.2024. ponedjeljak  SPLIT – DUBROVNIK – BARI
Polazak autobusa u 5,00 sati sa Sukoišanske ulice u Splitu. Vožnja prema Dubrovniku uz kraće usputno stajanje. Po dolasku u trajketnu luku, prijava i ukrcaj na brod. Polazak broda prema Bariju u 11,00 sati. Dnevna plovidba prema Italiji. Dolazak u luku Bari je 18,30 sati. Iskrcaj s broda, prolazak zone lučkih kontrola, ukrcaj u autobus i polazak prema hotelu. Prijava i smještaj u hotel. Kraći odmor. U pratnji voditelja putovanja odlazak u šetnju gradskim središtem. Noćenje.
2. dan, 14.05.2024. utorak BARI – TAORMINA – CATANIA
Doručak. Odjava iz hotela i polazak autobusom prema Siciliji uz kraća usputna stajanja. Dolazak u luku Villa San Giovanni i ukrcaj na trajekt. Polusatna plovidba prema Messini. Nastavak vožnje do Taormine, jednog od najpoznatijih turističkih odmarališta na Siciliji. Po dolasku šetnja živopisnim gradskim uličicama i slobodno vrijeme za odmor. Polazak za Cataniu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
3. dan, 15.05.2024. srijeda CATANIA – ETNA – CATANIA
Doručak. U pratnji voditelja putovanja odlazak u pješački razgled Catanie: glavni gradski trg sa katedralom, Palača pravde, rimski amfiteatar, Slonova fontana – simbol snage i sigurnosti sicilijanskog naroda od vulkana Etne, ... Posjet živopisnoj tržnici na kojoj u jutarnjim satima lokalci trguju domaćim voćem, povrćem i ribom, a u popodnevnim satima ovdje možete uživati u delicijama lokalne sicilijanske  kuhinje. Slobodno vrijeme za istraživanje grada i odmor. U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe, ukrcaj u autobus i odlazak do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi, visine do 3340 m (u slučaju vremenskih neprilika izlet se odgađa). Planina Etna se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine kao „najaktivniji i najpoznatiji vulkan na svijetu“. Predviđeno vrijeme razgleda je oko 2,5 sata. Povratak u Cataniu. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4. dan, 16.05.2024. četvrtak CATANIA - SIRACUSA - CATANIA
Doručak. Ukrcaj u autobus i polazak prema Siracusi. Grad je poznat po svojoj bogatoj povijesti, kulturi, amfiteatru te kao rodno mjesto matematičara Arhimeda. U antičko doba Siracusa je bila jedna od najvećih sila na Mediteranu. Po dolasku odlazak u pješački razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: arheološki park Neapolis sa veličanstvenim grčkim kazalištem, kamenolomom, rajskim parkom i amfiteatrom, Normanska katedrala, dvorac, Piazza del Duomo, Arhimedov trg, Forum, Panteon, ... Slobodno vrijeme za istraživanje grada. Povratak u Cataniu. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5. dan, 17.05.2024. petak CATANIA – PIAZZA ARMERINA – AGRIGENTO
Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak prema Piazzi Armerini. U pratnji lokalnog vodiča razgled rimske vile Villa Casale iz 4.st. koja sadrži najbogatije rimske mozaike. Nakon razgleda slobodno vrijeme do polaska prema Agrigentu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
6. dan, 18.05.2024. subota AGRIGENTO – PALERMO
Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i odlazak do najpoznatijeg antičkog lokaliteta, Dolina hramova. Razgled lokaliteta sa najbolje očuvanim antičkim hramovima na svijetu. Nakon razgleda polazak prema Palermu, najvećem gradu na Siciliji. Prijava i smještaj u hotel. U pratnji voditelja putovanja odlazak u orijentacijsku šetnju gradom. Noćenje.


7. dan, 19.05.2024. nedjelja PALERMO
Doručak. Ukrcaj u autobus i polazak prema obližnjem Monrealu, gradiću koji se smjestio na padinama brda iznad plodne doline poznate kao „Zlatna školjka“ sa nasadima naranči, maslina i badema. U pratnji lokalnog vodiča razgled katedrale iz 12.st. za koju se kaže da je najljepša sicilijanska katedrala. Povratak u Palermo te odlazak u pješački razgled grada. Palermo je politička prijestolnica Sicilije, ali središte kulture i turizma. Feničani, Grci, Rimljani i Arapi koji su vladali ovim prostorima su ostavili pečat u povijesti ovog grada kojeg pronalazimo u njegovim crkvama, palačama i gradskim trgovima. Pješački razgled grada: arapsko – normanska katedrala, Kraljevska palača – jedna od najstarijih kraljevskih rezidencija u Europi iz koje su vladali kraljevi Sicilije, Capella Palatina sa svojim prekrasnim mozaicima, Teratro Massimo - najveća operna kuća u Italiji, fontana Pretoria  koju Sicilijanci nazivaju još i „fontanom srama“. Slobodno vrijeme za istraživanje grada, odlazak u neki od restorana i lokala gdje možete isprobati neke od tipičnih sicilijanskih specijaliteta: caponato, arancino, cannolo, cassata, pasta alla norma. Povratak u hotel. Noćenje.
8. dan, 20.05.2024. ponedjeljak PALERMO – BARI 
Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus. Vožnja prema Messini, ukrcaj na trajekt i plovidba prema Villa San Giovanni. Iskrcaj s broda i nastavak vožnje prema Bariju uz kraća usputna stajanja na cesti za odmor. Po dolasku u Bari prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
9. dan, 21.05.2024. utorak BARI – DUBROVNIK – SPLIT
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do trajektne luke i ukrcaj na brod. Polazak broda za Dubrovnik je u 12,00 sati. Dnevna plovidba prema Hrvatskoj. Dolazak u Dubrovnik u 20,00 sati. Iskrcaj s broda i nastavak vožnje autobusom prema Splitu. Dolazak u Split u noćnim satima.

Cijena paket - aranžmana:

35 – 39 putnika: 1.070,00 €
40 – 45 putnika: 1.045,00 €
  PRILIKOM PRIJAVE, A U SVRHU REZERVACIJE ODABRANE USLUGE, PUTNIK UPLAĆUJE AKONTACIJU OD 250,00 EUR
Cijena paket aranžmana uključuje:
 • prijevoz autobusom visoke turističke klase prema programu putovanja
 • palubnu kartu na liniji DUBROVNIK – BARI – DUBROVNIK sa uključenim taksama
 • smještaj u hotelima 3*/ 4* u Bariju (okolica),  Cataniji, Agrigentu i Palermu na bazi noćenja sa doručkom sa uključenom boravišnom pristojbom
 • trajektnu kartu na relaciji VILLA SAN GIOVANNI – MESSINA – VILLA SAN GIOVANNI
 • ulaznice i usluge lokalnih vodiča: Siracusa, Piazza Armerina, Dolina hramova, Monreale i Palermo
 • troškove autocesta, parkinga i check point-a
 • voditelja putovanja
 • osiguranje od odgovornosti, jamčevno osiguranje, pripremu i organizaciju putovanja.
Cijena paket aranžmana ne uključuje:
 • izlet na Etnu (ovisno o vremenskim prilikama) 80,00 eur – informativna cijena (uključuje povratnu vožnju uspinjačom i autobusom, plaćanje na licu mjesta)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 390,00 €
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koji koji nisu uključeni programom
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci,
telefon, karte javnog gradskog prijevoza i sl.)
 • osiguranje od otkaza putovanja - moguće zaključiti samo pri rezervaciji
 • putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu - moguće zaključiti samo pri rezervaciji
Otplata paket-aranžmana:
 • gotovinom, Internet bankarstvom, kartično (do 6 rata za kartično plaćanje karticama Maestro, MasterCard, VISA, American Express, Diners) - uplata akontacije u iznosu od 250,00 € pri potpisu ugovora, a ostatak iznosa najkasnije do 21 dana prije putovanja
 • mogućnost kartičnog plaćanja do 6 rata bez osobnog dolaska u agenciju (slanje linka za plaćanje e-mailom preko Corvus Pay-a) – samo za PBZ kartice (Visa, Maestro, MasterCard) i Diners kartice


Paket putnog oiguranja: Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
  Napomene:
 • Agencija može otkazati putovanje i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 6 dana prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 35 putnika
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Navedene cijene ulaznica su informativnog karaktera.
 • Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.
 • Za državljane RH za putovanje u Italiju potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a.


 


Sastavni dio ovog programa su OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA AUTOTRANS d.d. dostupni na: https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja

 
Naslov ispod slike:
Autobusom iz Splita, brodom iz Dubrovnika
Dodatne informacije
 • Datum polaska: 13.05.-21.05.2024.
Polazak
 • iz Dalmacije
Cijena
 • Cijena od: €1.070,00
Copyright © 2018 Autotrans d.d. Sva prava pridržana. Autotrans d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.