O fakultetu, Birminghamu i Velikoj Britaniji

O fakultetu, Birminghamu i Velikoj Britaniji
O Birminghamu
Birmingham je drugi najveći grad u Velikoj Britaniji sa populacijom od 1.141.400 ljudi. 

Zbog velikog broja stanovnika, Birmingham se ponosi svojom multikulturalnom populacijom i pretežito mladim stanovništvom koje ovaj grad čine najmlađim gradim u Europi!

Grad je u potpunosti povezan sa čestim busnim linijama (mjesečna busna karta koja pokriva kretanje po cijelom Birminghamu iznosi 45 funti za studente) i vlakovima što osigurava mogućnost studentima da koriste prijevoz sa sve njihove potrebe (investicija u prijevozno sredstvo poput auta je potpuno nepotrebna).

Birmingham sadrži više od 8000 hektara parkova i zelenih površina što ga čini jednim od najzelenijih gradova u Engleskoj.
Smješten je u centru Velike Britanije i izvrsno je povezan s ostatkom zemlje (iz Birminghama možete putovati u 90% ostalih područja ili gradova u Velikoj Britaniji za manje od 4 sata!)
 
Jeste li znali da...

► u Birminghamu se nalazi najveća javna knjižnica u Europi
► Birmingham ima više kanala nego Venecija i protežu se u duljini od 100 milja
► je tenis nastao baš u Birminghamu, i to davne 1859.godine
► prva nogometna liga ikada uspostavljena na svijetu započela je svoju aktivnost u Birminghamu
► Birmingham je priznat među top 10 najsigurnijih urbanih područja za život u Velikoj Britaniji.

Studiranje u Velikoj Britaniji 
 
Velika Britaniji ima dugu tradiciju u primanju studenata iz svih krajeva svijeta zahvaljujući izvrsnom edukacijskom sustavu.

Fakultetski smjerovi u Velikoj Britaniji su vrlo usko specijalizirani, što pruža studentima mogućnost da se fokusiraju na interesno područje od prvoga dana studija.

Diplome i kvalifikacije stečene po završetku studija su priznate i cijenjene diljem svijeta jer zadovoljavaju stroge akademske standarde.
Sveučilišni studij u Velikoj Britaniji je čak i povoljnije nego u drugim stranim zemljama zbog činjenice da preddiplomski studij traje 3 godine, dok u većini ostalih zemalja traje 4 godine.

Fakultetski smjerovi u Velikoj Britaniji stavljaju fokus na rješavanje praktičnih zadataka, s kojima će se studenti susretati u poslovnom sektoru kada se zaposle. 

​Proces prijave za studij u Velikoj Britaniji je brz i jednostavan.

 
University College Birmingham
 
University College of Birmingham (skraćeno UCB) je rangiran kao 14. najprestižniji fakultet u Velikoj Britaniji te 81. najbolji fakultet na svijetu.

Ova informacija je dodatni pokazatelj da studiranjem na UCB-u stječete vrhunsku izobrazbu i veliki korak ka sjajnoj poslovnoj budućnosti.

Nalazi se u samome centru Birminghama, a sastoji se od 4 zgrade:
  1. Summer Row
  2. McIntyre House
  3. Richmond House i
  4. Moss House
Svaka od ovih zgrada je uglavnom orijentirana na određene studijske smjerove. Tako ćete npr. većinu predavanja za studente ekonomskih smjerova imati u McIntyre House-u, dok ćete studente koji pohađaju sportske smjerove uglavnom pronaći u novootvorenoj zgradi zvanoj Moss House.

Fakultet pohađa oko 5.000 studenata, od čega čak 1.600 dolaze iz država izvan Velike Britanije.University College Birmingham nudi smjerove u različitim područjima:


► ekonomije
► sporta

► prehrane
► avijacije
► ugostiteljstva
► turizma
► kozmetike te
► predškolskog i školskog odgoja

Većina diploma izdaje se od strane fakulteta University of Birmingham (UoB), jedan od najboljih u UK i u TOP 100 u svijetu, koji ima partnerski ugovor s UCB-om. Nakon završetka školovanja na UCB-u, studenti dobivaju diplome od UoB-a. Za pojedine smjerove po kojima je UCB poznat u svijetu (npr. kuharstvo, media make up) dobivaju se diplome od UCB-a.

​Također, fakultet ima različite programe poput Erasmus sheme i Work Placementa.

Work Placement je opcija koja se studentima uobičajeno pruža nakon druge godine studiranja. Umjesto odlaska na treću godinu fakulteta, studenti smiju odaberati (plaćeni!) rad u trajanju od 1 godine u industriji koja je povezana s pohađanim smjerom.

​Studenti primaju određenu plaću za njihov rad i tretirani su kao zaposlenici.

Nakon Work Placementa, studenti nastavljaju sa trećom godinom studija te po završetku studiranja primaju diplomu na kojoj je naglašeno i priznato da je student proveo 1 godinu na Work Placementu. Prilikom prijava za posao, ova informacija je izrazito vrijedna i daje poslodavcima do znanja kako student ima iskustva u radu u određenoj industriji.