Rokovi prijave

Rokovi prijave
Rokovi prijave na University College Birmingham

Dragi studenti i roditelji,

Svima Vam je poznato da Ujedinjeno Kraljevstvo uskoro napušta EU (tzv. „BREXIT“) i odluka je Vlade UK da je akademska godina 2020/21 uistinu „zadnji vlak“ koji možete uhvatiti kako biste studirali u Velikoj Britaniji uz 100% pokrivene troškove školovanja od strane Vlade UK.

Krajnji rok za Vaše prijave na fakultet je 1.12.2020., a akademska godina 2020/21 i Vaš prvi semestar započinje već krajem siječnja 2021.

Dodatni uvjet je da  najkasnije do 31.12.2020. započnete živjeti u Velikoj Britaniji, kako biste se na vrijeme prijavili za dozvolu boravka u UK tijekom studiranja (EU Settlement Scheme).

Svi studenti koji u UK stižu nakon 1.1.2021., morat će se prijaviti za studentsku vizu, što je ipak kompleksniji proces.
University College Birmingham (UCB) do 1.12.2020. prima prijave za višu školu (Foundation Degree), preddiplomske (Bachelor Degree) i diplomske  (Master Degree) studije. 

Više o smjerovima pročitajte na https://www.ucb.ac.uk
Vaše logično pitanje je: Da li je studiranje u Velikoj Britaniji besplatno?

Da, za sve EU studente studij u Velikoj Britaniji je besplatan i to zahvaljujući 100% financiranju školovanja od strane vladine udruge Student Finance England.

Prijave za financiranje cjelokupnih troškova studija moguće su još samo do 1.12.2020.

Svi EU studenti koji se prijave za studij i financiranje najkasnije do 1.12.2020., presele u Veliku Britaniju do 31.12.2020. (čime ostvaruju pravo na dobivanje dozvole boravka u UK na 5 godina – dakle, i nakon Brexita) te započnu svoju studijsku godinu krajem siječnja 2021. još uvijek pripadaju u akademsku godinu 2020/21 i imaju sve pogodnosti EU studenata.

Sve detalje o dobivanju zajma i financiranju cijelog studija za EU studente možete pronaći na stranici Student Finance England https://www.gov.uk/student-finance
Naša usluga savjetovanja i posredovanja u procesu prijave na fakultet je za Vas BESPLATNA.

Ne plaćate nam apsolutno nikakvu naknadu za usluge koje Vam pružamo:
  • detaljno i pravovremeno informiranje o studijskim smjerovima, upisnim rokovima i uvjetima koje student treba ispuniti za upis
  • savjetovanje i pomoć u pravovremenom prikupljanju i izradi dokumentacije, koja je nužna za prijavu na odabrane studijske smjerove
  • pomoć pri ispunjavanju dokumentacije za studentski zajam koji omogućuje besplatno studiranje u Velikoj Britaniji
  • posredovanje u slanju dokumentacije potrebne za službenu prijavu na UCB odnosno izabrane studije
  • posredovanje u komunikaciji između UCB sveučilišta i studenta tijekom cijelog postupka prijave do donošenja odluke o prijemu studenta na studij
  • organiziranje polaganja ispita iz engleskog jezika - UCB test (u slučaju da izabrani studij zahtijeva polaganje nekog drugog testa za engleski jezik, student je u obvezi samostalno snositi trošak tog testa)
  • asistencija našeg tima u Birminghamu (pri dolasku na UCB u Velikoj Britaniju dočekuje Vas naš Arriva tim, koji će Vam biti od velike pomoći u prvim danima boravka u novom okruženju, upoznati Vas s novim okruženjem – sveučilištem i gradom, savjetovati vezano za pronalazak studentskih poslova, a bit će Vam podrška tijekom cijele prve godine studiranja)

Sve navedene usluge pružamo u suradnji s T-Edusphere, agencijom specijaliziranom za savjetovanje i provođenje prijava pri upisu na sveučilište University College Birmingham u Velikoj Britaniji.
T-Edusphere - studiraj u UK     T-Edusphere - studiraj u UK

U našim poslovnicama u Osijeku, Rijeci i Splitu preuzmite primjer ugovora koji potpisujete s našom agencijom Arriva Travel.